Menu Sluiten

Laat een ecologisch hovenier je tuin omtoveren!

 Ecologisch hovenier

Wil je jouw tuin transformeren in een duurzame, ecologische oase maar weet je niet waar je moet beginnen? Tijd om er een expert bij te halen. Een ecologisch hovenier kan jouw tuin omtoveren tot een stukje gezonde en bloeiende natuur. Hier leggen we je kort uit waarom wij denken dat ook jij een ecologische tuin moet (laten) aanleggen.

Een permacultuur in eigen tuin

Je bent wellicht bekend met de termen ‘permacultuur’ en ‘monocultuur’. Over het algemeen worden deze termen gebruikt wanneer men het heeft over grootschalige landbouw. Een permacultuur is het tegenovergestelde van de monocultuur. Bij monocultuur wordt er slechts één gewas gekweekt op een stuk land. Dit is hoe de huidige industriële voedselindustrie werkt. Een permacultuur is daarentegen gebaseerd op natuurlijke principes en draait om het vinden van een ecologische balans. Holistisch denken is hierbij de basis. Je kunt je eigen permacultuur thuis ook creëren!

Het uitgangspunt is om de natuurlijke kringloop van ecosystemen te behouden en eventuele uitgeputte grond weer vruchtbaar te maken. Een ecologisch hovenier kan je helpen om een tuin te ontwerpen die niet alleen jij mooi vindt, maar waar ook andere organismen erg blij van zullen worden. Zo kan de hovenier, dankzij zijn kennis over inheemse planten, jou perfect advies geven over welke planten jij het beste kunt combineren. Met een permacultuur in de tuin draag jij ook jouw steentje bij aan een beter milieu.

Leg een moestuintje aan!

Een ecologische tuin hoeft niet alleen fijn te zijn voor vlinders en lieveheersbeestjes, maar jij ook kan er ook nog wat aan hebben. Een eigen moestuin past namelijk perfect in een ecologische tuin. Zo kan je hier in Nederland komkommer, bieslook, radijs of tomaten groeien. Ook hier kan je de hulp van een ecologisch hovenier inschakelen. Hij zal je precies kunnen vertellen welke groenten er het beste groeien op jouw bodemgrond. Bovendien kan hij advies geven over hoe jij je tuin moet inrichten om ervoor te zorgen dat jij straks soep maakt met groenten uit je eigen tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *