Menu Sluiten

Eigen bedrijf

Accountant Oegstgeest

Als je een eigen bedrijf hebt wil je graag de focus leggen op het uitvoeren van je beroep of het verkopen van jouw producten. Je wilt graag doen waar je goed in bent, of je nu glazenwasser bent of je hebt een eigen winkeltje met cadeau artikelen. Toch zijn er een aantal zaken die minder leuk zijn, en voor veel mensen is dit de administratie van het bedrijf. Ieder bedrijf , zelfs een eenmanszaak moet zijn administratie op orde hebben en een jaarrekening maken voor de belasting. Gelukkig heb je hiervoor ook mensen die hierin gespecialiseerd zijn en het leuk vinden om dit voor je te regelen. Zo kun je naar een accountant in Oegstgeest.

Accountant

Een accountant is iemand die de financiƫn van het bedrijf controleert en eventueel corrigeert en zorgt dat de jaarcijfers van het bedrijf kloppen. Zij doen dit door een soort Accountantsverklaring af te geven. Ook kunnen zij financieel advies geven en advies over belastingtechnische zaken. Kortom je kunt je boekhouding en het maken van de jaarrekeningen uit handen geven zodat je je zelf kunt focussen op het uitoefenen van je eigen beroep.

Een eigen zaak starten

Bij het starten van een eigen zaak komt heel veel kijken. De droom van veel mensen is om van hun hobby een bedrijf te maken, en eigen baas zijn. Toch komen hier ook zaken bij kijken die je misschien wat minder leuk vindt. Maar eerst, waar moet je beginnen? Je moet je eerst inschrijven bij de kamer van Koophandel, hier heb je een bedrijfsnaam voor nodig, ze willen weten wat voor soort bedrijf je bent en welke rechtsvorm dit betreft. Als je hiervoor geld wilt lenen voor een starterskapitaal is het nodig om een bedrijfsplan op te zetten. Maar je kunt ook starten zonder geld en echt van je hobby je werk maken. Kijk en informeer hoe andere bedrijven te werk gaan en maak een plan hoe je het zelf wilt aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *