Menu Sluiten

Wat maakt straatwerving succesvol?

Straatwerving

Ben je van plan om straatwerving in te zetten voor jouw organisatie? Dan kun je daar het beste een bureau voor inhuren dat daar gespecialiseerd in is. Het klinkt namelijk heel makkelijk, klanten werven op straat, maar dat is het allesbehalve. Om klanten op straat over te halen om ergens lid van te worden heb je goede sociale vaardigheden nodig en moet je precies weten hoe je dat aanpakt. Mensen zitten er namelijk helemaal niet op te wachten om tijdens het winkelen te worden aangesproken en aan de praat gehouden te worden. Er zijn maar weinig mensen die het lukt om iemand via straatwerving lid te maken, en deze mensen zijn uiteraard in dienst bij dit soort bureaus.

Waarom zou je je straatwerving uitbesteden?

Wil je liever niet zelf aan de slag met je straatwerving? Heel begrijpelijk. Gelukkig zijn er genoeg bureaus voor fondsenwerving die precies weten hoe ze dit aanpakken. Je betaalt ervoor, maar het levert je dan ook veel meer op. Het fijne aan professionele fondsenwerving is dat je daarmee mensen lid maakt die voor langere tijd lid willen blijven. Dit doen ze bij zo’n bureau voor fondsenwerving door een slim sales-plan op te stellen. Iedereen die aan een bepaald project meewerkt krijgt heldere instructies mee en kan dus mensen op straat precies vertellen waarom het nodig is dat ze doneren of lid worden. Als je ze overhaalt met een goed verhaal is de kans veel groter dat ze langdurig lid blijven in plaats van dat ze meteen weer opzeggen.

Niet pushen maar overhalen met goede argumenten

De kunst van langdurige lidmaatschappen en donateurschap zit hem in het verhaal dat je doet op het moment dat je iemand aanspreekt. Iemand moet zich niet onder druk gezet voelen, maar daadwerkelijk geloven dat het nodig is om lid te worden of te doneren. Het helpt ook als die inziet dat er daadwerkelijk iets met diens bijdrage gebeurt, oftewel: Dat diegene een verschil kan maken. Dit doe je door professionele straatwervers in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *