Menu Sluiten

Zorg aan huis in Terneuzen

Zorg aan huis Terneuzen

Op zoek naar zorg aan huis in Terneuzen? Verschillende manieren van professionele zorg aan huis in Terneuzen zijn mogelijk. De doelgroep van de hulp zijn oudere mensen en mensen met een verstandelijke handicap. Ook mensen met een psychiatrische stoornis behoren tot de doelgroep. Er wordt gewerkt volgens de principes van vertrouwen en veiligheid. Daarbij wordt er dus gewerkt aan een veilige omgeving. Ook wordt er veel waarde gehecht aan een goede communicatie. Bovendien wordt er zorg op maat aangeboden. Dit is bedoeld voor alle bovengenoemde doelgroepen.

Zorg op maat aan huis

Zorg moet altijd worden gezien vanuit de persoon zelf. Er wordt dus nauw gemonitord wat de behoeftes van de persoon zijn die de zorg ontvangt. Hierbij wordt er bekeken wat de behoeftes van de cliënt zijn en welke zorg hierbij passend is. Daarbij wordt er gekeken naar wat het probleem is. Zorgmedewerkers zullen proberen om te ondersteunen waar nodig maar het is ook belangrijk als je zelf eigenaarschap houdt over het traject. In het werk van een zorgmedewerker is het ook belangrijk om open te zijn en dus op een eerlijke manier met elkaar te communiceren.

Verschillende doelgroepen voor het ontvangen van zorg

Zorg op maat is mogelijk bij verschillende doelgroepen. Eigenlijk is het bedoeld voor iedereen die graag specifieke zorg wil ontvangen. Zo kan het handig zijn om zorg op maat te ontvangen wanneer je een psychiatrische stoornis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een angststoornis of een identiteitsstoornis. Een andere doelgroep waarbij het mogelijk is om zorg op maat te ontvangen zijn verstandelijk gehandicapten. Vaak heeft deze doelgroep ook zorg op maat nodig. De laatste doelgroep waar zorg op maat op is gericht zijn senioren. Zij kunnen bijvoorbeeld thuiszorg ontvangen of er kan een huishoudelijke hulp langskomen. Bij zorg op maat is het een belangrijke pijler dat het welzijn van de patiënt zelf voorop staat. Ook wordt er gefocust op de mindset want medewerkers gaan uit van de groei en mogelijkheden van de patiënt. Ze focussen dus niet op wat er niet meer mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *